Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
Varga Marietta
VARGA MARIETTA 

MOME

 

Raw Hill 

 

Raw Hill című fotósorozatomban a brutalista építőművészeti stílus jellemvonásaira, játékosságára, szépségére és művészeti értékére szeretném felhívni a figyelmet, megrendezett képeimen keresztül. A brutalista építőművészet a II. világháború után az 1950-es évektől a 70-es évekig élte virágkorát. Kedvelt építészeti stílus lett ez időtájt a világ szinte minden táján. Közigazgatási és kormányzati épületektől, oktatási intézmények épületein át, lakóházakig és még azon túl is elterjedt a brutalista stílus az építészetben.

”Funkcionalista, nyers, lehengerlő, monumentális, különleges, csúnya, geometrikus, reprezentatív, gyönyörű, durva” – ezekkel a szavakkal szokták leginkább illetni, ezt a - véleményeket  nagyon is megosztó - irányzatot. Talán akadnak olyanok, akik csupán a kor politikai irányzataihoz, ideológiáihoz kötik ezt az építészeti formát, mely sokszor negatív szelemmel társul, így megfeledkezve művészeti értékéről és sajátos szépségéről.

 

Remélem sorozatom által ezt a nézőpontot sikerül valamennyire megváltoztatni és mások is megtalálják azt az egyediséget, ami engem is megragadott e művészeti stílusban.

 

Sorozatomban a londoni Barbican Estate, National Theatre, valamint az Alexandra Road Estate szolgált helyszínül.